Van sluikstort naar drugslabo

De waarde van afval in onderzoeken naar het gebruik en de productie van drugs

Van sluikstort naar drugslabo
Auteur: Van Parijs Ivan
Publicatievorm:    Exclusief online in Connect
Deel van reeks:    BlueConnect | Online bibliotheek voor de politie

Beschrijving

Dit boek verschijnt enkel in digitale vorm. U vindt het exclusief terug in één of meerdere modules van BlueConnect.
Meer info: www.blueconnect.be | info@blueconnect.be

U komt op een plaats waar afval werd gedumpt, maar hoe kunt u weten of het gaat om drugsafval? Wie moet u verwittigen? Welke maatregelen moet u in dat geval nemen? En hoe vindt u als politiemedewerker sporen die leiden naar het labo, de cocaïnewasserij of de cannabisplantage waar de drugs werden geproduceerd? Dumpplaatsen herbergen heel wat aanwijzingen die leiden naar verdachten, als u maar weet waar u op moet letten.

Het boek 'Van sluikstort naar drugslabo' heeft dan ook tot doel om u attent te maken op enkele essentiële elementen, zodat u bij de ontdekking van bijvoorbeeld een dumpplaats de eventuele link kunt leggen met zaken van criminele herkomst, en zodat u weet welke sporen nuttig zouden kunnen zijn voor het verdere onderzoek.

Aan de hand van een helder overzicht van de productiemethodes, de gebruikte chemicaliën, de hardware en het resterende afval legt Ivan Van Parijs bovendien uit waarom dump- en productieplaatsen zo gevaarlijk zijn en welke veiligheidsmaatregelen u moet respecteren wanneer u te maken krijgt met achtergelaten producten en voorwerpen op deze locaties. Ook de impact op het milieu komt aan bod.

Dankzij dit boek worden sluikstorten een middel om de productie van drugs in te perken, te ontraden en te voorkomen.

 

Raadpleeg de digitale editie van dit boek exclusief in BlueConnect

Digitale boekenplank    

De digitale editie van deze uitgave vindt u exclusief terug in één of meerdere modules van BlueConnect.

Dankzij het samenspel van praktijkgerichte kennis en gebruiksvriendelijke features, een unieke focus op de politie en vrij te combineren themamodules is BlueConnect dé innovatieve informatie- en inspiratiebron voor iedere politiemedewerker die slimmer wil werken.

Graag meer informatie, een vrijblijvende offerte of een demo? Maak kennis met BlueConnect op www.blueconnect.be of neem contact met ons op via 050 64 28 18 of info@blueconnect.be.

     
Als eerste op de hoogte van onze initatieven en van al het belangrijke nieuws over en voor de politie? Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief.


  

Maakt deel uit van de reeks

BlueConnect BlueConnect | Online bibliotheek voor de politie 
De innovatieve informatie- en inspiratiebron voor slim politiewerk

Dankzij het samenspel van praktijkgerichte kennis en gebruiksvriendelijke features, een unieke focus op de politie en vrij te combineren e-learnings en themamodules is BlueConnect dé innovatieve informatie- en inspiratiebron voor iedere politiemedewerker die slimmer wil werken.