Errata en addenda in het digitale Staatsblad

Een praktijkgerichte analyse

Errata en addenda in het digitale Staatsblad
Auteur: Vande Casteele P.
Publicatievorm:    Boek
Kenmerken: Vastbladig
ISBN-10:/
ISBN-13:978 90 4960 785 2
Aantal bladzijden:166
Verschijningsjaar: 2012
Deel van reeks:    Collectie Publiekrecht (CPR)
PrijsomschrijvingStukprijsBestel aantal:
Basisprijs (incl. btw en verzendkosten)
49 EUR
bestel

Beschrijving

Het Belgisch Staatsblad is door zijn inhoud en door zijn vorm niet bepaald eenvoudige lectuur. En die lectuur wordt er niet gemakkelijker op gemaakt: lezers van het BS kijken immers editie na editie op tegen een muur van errata- en addenda-berichten. Zij kunnen alleen maar vaststellen dat de overheid niet altijd in staat is om zich te kwijten van een taak die op het eerste gezicht kinderspel lijkt: het publiceren van een tekst die ze zelf heeft opgesteld. Misschien zijn pertinente vragen dan wel aan de orde.
 
Zoals: Hoe komt een publicatie in het Staatsblad eigenlijk tot stand? Waar loop het soms mis? Waarom slaagt de online versie er niet in beter te doen dan de vier exemplaren die op papier worden gedrukt?
  
Op deze vragen biedt deze uitgave heldere antwoorden. Auteur Philippe Vande Casteele gaat op grond van een praktijkgerichte analyse na of het al dan niet tijd is voor nieuwe tijden en nieuwe inzichten. Hij doet dit onder meer door de inhoud van de errata- en addendaberichten te onderzoeken, evenals hun aantal en het tijdstip van hun publicatie. Omdat elk erratum er als het ware één te veel is en een preventieve aanpak de beste verdediging is, benoemt hij concrete problemen en zoekt hij sluitende oplossingen waarin het gezond verstand het haalt van digitale overmoed: zijn ze de lege lata haalbaar of niet, en hoe kan de wetgever de huidige modus operandi bijsturen en verrijken?
 
Ontdek in deze niet te missen uitgave hoe een draadloze onlinemaatschappij in staat moet zijn beter te presteren dan wat een papieren maatschappij voor elkaar krijgt.
 

Lees hier de eerste pagina's van "Errata en addenda in het digitale Staatsblad".

 

Inhoudstafel

1. Inleiding
2. Bekendmaking in het Belgisch Staatsblad
3. Het Belgisch Staatsblad in het digitale tijdperk
4. Identificatie van errata en addenda
5. Aanvullende opgave errata en corrigenda
6. Een verklaring voor de errata?
7. Rechtsleer over errata
8. Afdeling Wetgeving van de Raad van State en errata
9. Rechtspraak over errata
10. Herformulerling van de probleemstelling en resultaatsverbintenissen
11. Remedies
12. Algemeen besluit
   

Maakt deel uit van de reeks

Collectie Publiekrecht (CPR) Collectie Publiekrecht (CPR) 

De CPR-reeks biedt een verzameling vastbladige uitgaven omtrent thema’s van publiekrecht, die gericht zijn op de toepassing in de praktijk van de advocaten, bestuursjuristen, magistraten, gerechtsdeurwaarders en notarissen.