Audiovisueel materiaal op internet

Audiovisueel materiaal op internet
Auteur: Ombelet P.-J. , Lievens E. , Lefever K. , Braeckevelt D. , Stevens D. , Valcke P.
Publicatievorm:    Boek
Kenmerken: Vastbladig
ISBN-10:/
ISBN-13:978 90 496 1287 0
Aantal bladzijden:82
Verschijningsjaar: 2015
Deel van reeks:    Praktijkboek Recht en ICT
PrijsomschrijvingStukprijsBestel aantal:
Basisprijs (incl. btw | gratis verzending)
39 EUR
bestel
Abonnementsprijs - papier én digitaal (incl. btw | gratis verzending) *
29 EUR
bestel
* Abonneer u op het "Praktijkboek Recht en ICT" en ontvang alle reeds verschenen dossiers tegen de voordelige abonnementsprijs (incl. de handige verzamelmap). Voor de nog te verschijnen dossiers, die u als abonnee automatisch ontvangt, betaalt u slechts € 29 / ex. Bovendien geniet u als abonnee gratis toegang tot de digitale versie van verscheidene dossiers uit deze reeks. Voor meer info, klik hierboven op de link "Praktijkboek Recht en ICT".

Beschrijving

Door de opkomst van digitale televisie en internet is "de kijker" een actieve consument geworden die zelf beslist waar, wanneer en hoe hij naar audiovisuele content kijkt. Bovendien heeft de digitalisering geleid tot een nooit geziene drempelverlaging voor de productie van audiovisuele media ... en dus ook tot een vertroebeling van het traditionele onderscheid tussen producent en consument. Deze evoluties hebben het traditionele mediarecht danig onder druk gezet. Ook in Vlaanderen: het Vlaamse Mediadecreet werd grondig herzien.

Dit dossier bespreekt het Mediadecreet van 2009 in detail, net zoals de wijzigingen op wetgevend vlak die zich na de inwerkingtreding van dit decreet voltrokken. Daarna volgt een korte beschrijving van de achtergrond van de herziening van het decreet, het toepassingsgebied, het begrippenapparaat, het drielagenmodel en de verplichtingen die van toepassing zijn op de verschillende actoren in de mediasector. Tot slot staan de auteurs stil bij de vraag welke aanbieders van audiovisueel materiaal op internet onder het toepassingsgebied vallen van het Mediadecreet en aan welke verplichtingen zij dan al dan niet moeten voldoen.
 

Praktijkboek Recht en ICT: papier en digitaal gaan hand in hand

Bent u geabonneerd op het "Praktijkboek Recht en ICT"? Dan hebt u ook toegang tot de digitale editie van bovenstaand dossier (en van verschillende andere dossiers verschenen in deze reeks). Met alle voordelen die hiermee gepaard gaan:

  • Dankzij een intelligente zoekmotor vindt u meteen de gewenste informatie. Zoekscherm, inhoudstafel of trefwoordenlijst? U bepaalt helemaal zelf hoe u uw zoekopdracht aanvat.
  • Digitale post-it notes laten u toe om snel opmerkingen en commentaar toe te voegen en te bewaren. Zodat u steeds opnieuw op uw aantekeningen kunt terugvallen.
  • Met enkele muisklikken jaagt u hele hoofdstukken of korte tekstselecties door de printer. Opslaan in pdf gaat even gemakkelijk.

Inhoudstafel

Inleiding
Het Vlaamse Mediadecreet
A. Geschiedenis en achtergrond van het huidige Mediadecreet
1. Uitgangspunt 1: technologieneutraliteit
2. Uitgangspunt 2: drielagenmodel
3 Inhoudlaag
a. Omroepactiviteit
b. gelaagde regelgeving
c. Versoepeling reclameregels
B. Distributielaag
C. Vlaamse Regulator voor de Media
Conclusie en toekomstperspectief
 
 

 

Maakt deel uit van de reeks

Praktijkboek Recht en ICT Praktijkboek Recht en ICT 

Auteur: (ed.) Bodard K., (ed.) De Bot D., (ed.) De Groote B., (ed.) Van Gossum K., (ed.) Vandendriessche J.